Valpar födda den 30 november!
5 hanar och 2 tikar, alla brindle

Vid intresse för en valp kontakta mig, Yvonne Adolfsson
på telefon +46733323962
 eller mail purjo25@hotmail.com

eller kolla in på min facebook sida där uppdateras valpar hela tiden!


.

Stenålderskullen Grottbjörnen

Min lycka var stor när min goda vän Gerd Söiland, Matabichi kennel, i Norge talade om för mig att hon skulle para sin Miah (MutiCh Strawberry Fields Out Of Africa) med Demian (Ch Old Legend's Demian). Då var det ingen tvekan, jag och Gerd hoppades få två små brindle flickor :-). Jag var så förväntansfull då jag är så förtjust i Demians pappa Pi (Ch SunDiata's Pi R Squared), en mycket vacker brindle hane :-). Både Demian och Pi har underbara temperament och extriör och hälsa :-) och modern Miah är en underbar tik med ett underbart temperament och extriör som hon ärvt från sin mor den underbar

ara tiken

Magic (MultiCh Magic Potion Out Of Africa) som jag träffade sommaren 2010 då hon var 14 år och i underbar kondition och hälsa :-). Hon är även mormor till Raffe.

Så när Gerd ringde mig och talade om att Miah hade fött 2 tikar så var vår lycka stor, en brindle tik och en röd tik. Till min stora lycka så fick jag lilla Fila i min vård. Tack Gerd för denna lilla gåva som Fila är!

Fila är en underbar liten tik. Hon är 39.5 cm hög och mycket exteriört välbygd med ett underbart litet huvud. Hon har alltid fått mycket fin kritik av domarna. Hon är en rolig och glad liten tik som är så ljuvlig i temperement och charmar alla.

 
Filas och Raffes mormor
MultiCh Magic Potion Out Of Africa 14 år gammal

Vet inte hur många gånger besökare och vänner och folk som jag träffat på utställningar mm sagt till mig "jag kan ta med henne hem till mig". Hon charmar alla hon möter både människor, andra hundar och andra djur som hon bara älskar att busa med, ju större desto bättre, hon har aldrig visat skygghet hon är totalt trygg och öppen i kontakt med alla. Hon är en underbart ljuvlig liten vän och familjemedlem. Hon hjälper alla hundarna i familjen och hjälpte Timjan med sin valkull på ett underbart sätt. Så ihop med Raffe så förväntar jag mig helt underbara hundar, både exteriört och mentalt då Raffe är en lika underbar hane.

Fila är trots sin unga ålder utställd med fina resultat. Hon har BIR valp, vunnit CERT, flera placeringar i bästa tik, flera R-CERT varav ett på en basenjispecial där hon blev bästa unghund, 3:a bästa tik och utställningens bästa brindle!

Raffe nästan 7 år gammal
 

Raffe är en äldre stilig herre som lämnat flera fina kullar sedan tidigare. Han har championbarn både på utställning och Lure Coursing och är pappa till Årets LC Basenji 2006, morfar till Årets Tikvalp 2006, Årets Hanvalp 2008, Årets LC Basenji 2007 och Årets LC Basenji 2008, gammelmorfar till Årets Valp 2008 och Årets LC Basenji 2009. Raffe själv har fina meriter på både utställning och Lure Coursing.

Han är utställningschampion och har vunnit Best In Show som både valp, vuxen och veteran och blev Årets Veteranhane 2009 och utsedd till Västkustens vackraste veteran - alla raser 2010! Han har flera inoff CERT, BIR och placeringar i Best In Field på Lure Coursing men hann tyvärr bli för gammal för att tävla innan han kunde avsluta jakten för sista certet för championatet.

Han är en mysig hane och en riktig gentleman! Han har den rätta fronten med lång överarm, väl tillbakalagd skuldra och ett härligt förbröst och har också underbara rörelser och har nedärvt båda sakerna till tidigare valpar och även sitt lugna, coola sätt.

Raffe har en amerikansk/afrikansk stamtavla och härstammar bland annat från Esenjo som hittades i Zaire. Läs mer om Esenjo och hennes avkommor här: www.basenji.org/african/Esenjo.htm. Han är 25% nyafrikan genom Esenjo och Avongara Gangura som, också han, hittades i Zaire. Läs mer om honom här: www.basenji.org/african/Gangura.htm. Raffes pappa är en import från USA och hans mamma är en import från Frankrike, men även hon har en stamtavla med amerikanska linjer.

Läs mer om Raffe och hans tidigare valpar på kennel Shahrans hemsida.

Både Fila och Raffe är hälsotestade med utmärkta resultat, båda är ögonlysta UA (Raffe vid nästan 10 års ålder!) och HD-röntgade grad A/Excellent. Fila är probably carrier för Fanconi Syndrome och Raffe är testad probably clear/normal.

Denna kombination känns väldigt spännande! :-) Ur denna kombination förväntas röd/vita och brindle valpar. Vid intresse av en valp, hör av er till mig, Yvonne, purjo25@hotmail.com eller tel: +46733323962

När valpen levereras är den; registrerad i SKK, chipmärkt, avmaskad, veterinärbesiktad, vaccinerad, Dolda fel-försäkrad i 3 år samt försedd med SKKs köpeavtal.

Med valpen följer;

 ”bruksanvisning” om hur ni tar hand om och sköter er valp, valppaket med det foder valpen är uppfödd på samt 1 års medlemskap i basenjisällskapet


.
Fila med sin pappa Demian
 
Fila med sin pappa och farmor
 
Matabichi Fila Nganga-True "Fila" vinner bästa brindle päls på norska specialen 2010
 
Raffe som ung
 
Raffe som veteran
 
Raffe 8,5 år gammal och 6,5 år gammal
 
Raffe nästan 9 år gammal
 
Raffe nästan 10 år gammal

Ch Faraoland Esenjo Rafhael
Ch Akuaba The Cat's Pajamas
Elija Of Esenjo
Ch Akuaba The Cat's Pajamas
Ch Nectar Suprem Out Of Africa
Ch Hot Stuff Out Of Africa
Ch Magic Potion Out Of Africa
Matabichi Fila Nganga-True
Ch Old Legend's Demian
Ch SunDiata's Pi R Squared
Ch Tai Of Swala Pala
Ch Strawberry Fields Out Of Africa
Ch Escapade's Bravo Out Of Africa
Ch Magic Potion Out Of Africa